2020-07-16 08:48:30• hírek • Bede Emőke

A nyár folyamán is gyűjtik az e-hulladékot

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A RoRec Egyesület a helyi szolgáltatóval és a helyi polgármesteri hivatallal közösen legutóbb június 1. és 15. között szervezett elektromos és elektronikai hulladékgyűjtést Szatmárnémetiben. A kéthetes akció után több mint 9 700 kilogramm e-hulladékot sikerült továbbítani az újrahasznosító központok felé – tudtuk meg az egyesülettől.

A kiszuperált háztartási gépek és egyéb készülékek gyűjtése azonban a június eleji akció után sem ért véget. A 0800 444 800-as zöldszám továbbra is él, tehát a lakosság a nyár folyamán is bármikor kérheti, hogy ingyenesen elszállítsák otthonából a legalább 30 kilogrammot nyomó e-hulladékot, mi több, e lehetőséggel a cégek és közintézmények is élhetnek.


Mint megtudtuk, a zöldszámon leadott kérés után a szatmári csapat legfeljebb három napon belül felveszi a kapcsolatot az igénylővel, majd közösen kijelölnek egy időpontot, amikor megtörténik az elektronikai hulladék elszállítása. A RoRec ismételten hangsúlyozza, hogy a telefonszám ingyenesen hívható minden vezetékes- és mobilhálózatból, hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között. Azon személyek pedig, akik kevesebb mint 30 kilónyi e-hulladékot szuperáltak ki, az ide kattintva elérhető weboldalon tájékozódhatnak, hogy hol vannak a RoRec állandó gyűjtőpontjai, ahol átveszik a kisebb mennyiségeket is, és gondoskodnak azok megfelelő feldolgozásáról.


„A elektromos hulladék szelektív gyűjtése és újrahasznosítása kiemelten fontos a környezetvédelem, a lakosság egészsége és a természetes erőforrásokra gyakorolt, visszafordíthatatlan negatív hatások miatt. Az ilyen készülékek ugyanis olyan komponenseket tartalmaznak, melyek biológiailag nem bomlanak le, mi több, mérgező anyagokat is tartalmazhatnak. Ha ezek a szeméttelepre, vagy még rosszabb esetben a természetbe kerülnek, akkor szennyezik a talajt, a levegőt és a vizet” – hívja fel a figyelmet az egyesület.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: